Γλυκό κυδώνι, Iamvi

Η Ιάμβη με τις μαρμελάδες της βάζει τον πήχη ψηλά και παρουσιάζει ένα αξιοσημείωτο σύνολο.

Με τόπο γέννησης την Πάτρα στις αρχές του 2015 η σύγχρονη Ιάμβη φιλοδοξεί να γίνει η ιέρεια της απόλαυσης, της γεύσης και της παράδοσης. Σε αντίθεση με την μυθολογική Ιάμβη, Ιέρεια της Δήμητρας και θεότητα του αστείου στίχου, η σύγχρονη εκδοχή της δεν αστειεύεται καθόλου. Συλλέγει πρώτη ύλη από την Αχαΐα και παρασκευάζει χειροποίητες μαρμελάδες φρούτων και γλυκά του κουταλιού. 

Δοκίμασα το γλυκό κυδώνι, απωθημένο και αυτό από την παιδική ηλικία, για να θυμηθώ τα παλιά. Με 55% φρούτο, νερό, ζάχαρη, βανίλια και χυμό λεμονιού η σάρκα του κυδωνιού έλιωσε ευχάριστα στο στόμα μου γεμίζοντας απλόχερα γεύσεις και μυρωδιές. Το αμύγδαλο ήρθε να συμπληρώσει τη δημιουργία αναλαμβάνοντας και αυτό το μερίδιο της γευστικής απόλαυσης που του αναλογεί. Αν είχε και αρμπαρόριζα θα ορκιζόμουν πως το είχε φτιάξει η γιαγιά μου.

Άλλωστε αυτό είναι το concept και των ιδρυτών της σύγχρονης Iamvi που από μηχανικοί λόγω της κρίσης στην Ελλάδα στράφηκαν στη γιαγιά τους και τις συνταγές της  

Root 56, Περικλέους 56, Χολαργός

Πηγή: http://www.fnl-guide.com/