iamvi nature

 

Τους συνάντησα λίγο πριν τελειώσει το 2015 στις εγκαταστάσεις τους στην Πάτρα. Και ήμουν τυχερή γιατί εκτός από τη βασική ομάδα της IAMVI, που είναι ο Δημήτρης, ο Γιώργος και ο Timour συνάντησα όλη την παρέα που είχε μαζευτεί στην Πάτρα για τις γιορτές και φυσικά για να βοηθήσει λίγο. Η Ρεββέκα, η Ξένια και η Ασημίνα πλαισίωσαν άψογα τους υπόλοιπους σε αυτή τη συνάντηση, η θετική ενέργεια, το κέφι και η χαρά τους για την προσπάθεια των αγαπημένων τους δεν κρύβεται με τίποτα. Δεμένοι και με χιούμορ, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ο Timour έβγαζε φωτογραφίες, Ο Γιώργος και ο Δημήτρης οργάνωναν τα πάντα, Η Ρεββέκα, κρυφή δύναμη, βοηθούσε παντού και η Ασημίνα με την Ξένια, πάντα χαμογελαστές έκαναν ό,τι τους ζητούσαν. Έγινα, λοιπόν, κι εγώ για λίγες ώρες μέρος αυτής της ωραίας παρέας, οικογένειας θα λέγαμε, και φυσικά δοκίμασα σχεδόν όλα τα γλυκά που παρασκευάζουν. Μια μπουκιά μήλο-φιρίκι και γύρισα σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω στην κουζίνα της γιαγιάς μου. Φράουλα, μελιτζανάκι, σταφύλι και πολλά άλλα φτιάχνουν στο εργαστήρι τους ο Γιώργος και ο Δημήτρης, με πρώτη ύλη αποκλειστικά από την Αχαΐα, χωρίς συντηρητικά και με συνταγές οικογενειακές, κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Οι ίδιοι, ενθουσιώδεις, εργατικοί και δοσμένοι σε αυτό που κάνουν,  μίλησαν στο ΑΒ για την IAMVI τους που ξεκίνησε πριν 6 μήνες περίπου.

 

Α.Β. : Θα μας πείτε πώς προέκυψε η ιδέα αυτής της επιχείρησης;

Δημήτρης : Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία μας να κάνουμε κάτι που σχετίζεται με τη φύση, εξού και το όνομα Ιάμβη. Κατά τη μυθολογία η Ιάμβη, θυγατέρα του θεού Πάνα, ήταν η μόνη που έκανε τη θεά Δήμητρα να γελάσει μετά την αρπαγή της Περσεφόνης και έτσι ξανάγινε η γη εύφορη.

 

Α.Β. : Εύχομαι έτσι να λειτουργήσει και για εσάς η Ιάμβη μέσα στην κρίση, να σας δώσει την ευκαιρία να ανθίσετε σε καμένη γη.

Δημήτρης : Το ελπίζουμε και προσπαθούμε γι’ αυτό. Με τον Γιώργο έχουμε αδελφική σχέση και το ίδιο όραμα. Προσπαθούμε να κάνουμε γλυκά εξαιρετικής ποιότητας, βασισμένα στις σπιτικές συνταγές που είχαμε, τις οποίες προσαρμόσαμε στα επαγγελματικά δεδομένα, χωρίς συντηρητικά και ελαφριά γεύση που δεν λιγώνει. Ο καθένας μας, με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο, προσπαθούμε να ενώσουμε τις γνώσεις και τις ικανότητές μας για να πετύχουμε όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Α.Β. : Δύο μηχανικοί φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού, περίεργη επιλογή θα έλεγε κάποιος.

Γιώργος : Το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι άσχετο με αυτό που κάνουμε, και εδώ δημιουργούμε. Και στις δύο περιπτώσεις κατασκευάζουμε, απλά εμείς αντί για ένα οικοδόμημα «κατασκευάζουμε» ένα γλυκό.  Άλλωστε οι σπουδές δεν καθορίζουν αυστηρά την επαγγελματική σου πορεία.

 

Α.Β. Πότε ξεκινήσατε και πώς εκτιμάτε την πορεία σας μέχρι τώρα;

Δημήτρης :  Ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2015 και μέχρι τώρα έχουμε θετική ανταπόκριση από την αγορά, τόσο την εγχώρια όσο και του εξωτερικού, καθώς ήδη έχουμε συνεργασία με τον γαλλικό ιστότοπο www.edelices.com και παραγγελίες από τη Γερμανία, ενώ τα προϊόντα μας διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Πάτρα και στην Αθήνα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, να δώσουμε στην αγορά ένα προϊόν μακριά από το βιομηχανοποιημένο, κάτι που βγαίνει από τη γη και κρατά όλα του τα χρώματα και τα αρώματα και θυμίζει την ελληνική αγροτιά και την ελληνική φύση.

Γιώργος : Προσπαθούμε να περάσουμε και μία άλλη άποψη για την ποιότητα ζωής, προσφέροντας στον καταναλωτή ένα προϊόν που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική του μορφή, δηλαδή δεν έχει υποστεί την επεξεργασία που υφίσταται ένα βιομηχανικό τρόφιμο, και έχει τη γεύση και τα συστατικά που θα έπρεπε να έχει ένα υγιεινό και ποιοτικό γλυκό του κουταλιού. Αυτό που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μας είναι ότι έχουμε συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν το ίδιο όραμα με εμάς.

 

Α.Β. : Η ποιότητα της δουλειάς σας είναι προφανής και είμαι σίγουρη ότι το κοινό θα την εκτιμήσει. Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και την όμορφη συνέντευξη.

IAMVI : Και εμείς ευχαριστούμε.

 

Κατερίνα Σιάνη 20/1/2016

Πηγή : http://www.actualitebilingue.com/iamvi